Bursa’da Geri Dönüşümlü Sulama Boruları Üretimi Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Tarım Plast Fabrikası, yüzde 100 geri dönüşüm hammaddesiyle üretilen 3 milyon metre yassı boru ve 2,5 milyon metre yuvarlak boruyu önümüzdeki günlerde üreticilere dağıtmayı planlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Tarım Peyzaj AŞ yatırımıyla kente kazandırdığı Damla Sulama Boru Üretim Tesisi, yüzde 100 geri dönüşümden elde ettiği ham maddelerle damlama boru üretimini sürdürüyor. Parklardan ve terminalden toplanan plastik atıklar, modern teknolojilerle işlenerek çiftçinin hizmetine sunuluyor.

Hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak, hem de su kaynaklarını korumak adına tesisin önem taşıdığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Damla Sulama Boru Üretim Tesisi’nin hem doğaya hem de üreticiye nefes olacağını belirtti. Üretilen boruların yüzde 100 geri dönüşümden yapıldığını hatırlatan Başkan Bozbey, “Eski sulama borularını geri dönüşüme kazandırmak isteyen çiftçilerimize de ‘eskisini ver, yenisini götür’ uygulamasıyla destek sağlıyoruz. Böylelikle çiftçilerimiz hem modern sulama borularına sahip olacak hem de topraklarının temiz kalmasına katkıda bulunacak. Hibe yoluyla sulama borusu desteği sağlayarak, tarımsal maliyetlerin önemli ölçüde azaltılmasını sağlayacağız. Çiftçimizin gelirlerinin artması konusunda da projelerimiz var. Bunları tek tek uygulayacağız” dedi.

Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Sedat Akar, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in vizyonuyla çiftçilere destek amacıyla kurulan Tarım Plast Fabrikası’nın ilk ürünlerini önümüzdeki günlerde çiftçilere dağıtacağız.52 günde yaklaşık 3 milyon metre yassı boru ve 2,5 milyon metre yuvarlak boru üretildi. Üretilen boruların ortalama adedi ise 8 bin 500 civarında. ziraat odalarının başkanlarıyla birlikte belirlenecek bir sistemle soruları çiftçimize dağıtacağız” dedi. – BURSA

Related Posts

Bankalarda parası olan milyonları ilgilendiriyor: Limitler güncellendi komisyon tuzaklarına hazır olun

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mart 2024’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bireysel kredilere getirilen sınırlama kapsamında ATM’lerde nakit çekimlere ve nakit avans tutarlarında kısıtlamaya gitmişti. Sektör …

Sanayide 27 yıllık rekor zarar

Sıkı para politikalarının ardından iç talepteki düşüş ile ihracatta kaybedilen rekabet gücü, sanayi sektörünün küçük ve orta ölçekli işletmelerini etkiledi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: Teklifle talepler arasında uçurum var

Ordu’nun Altınordu ilçesinde bir otelde düzenlenen HAK-İŞ Kadın Komitesi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün arzu ettikleri gibi şu ana kadar …

Durun bakalım! Yeni hibritler nasıl?

Bu büyük olasılıkla önemli bir küresel pazarın yeni yılın başından itibaren, bir süreliğine elektrikli aktarma organlarına ivme kazandıran bazı yasal boşlukları veya teşvikleri kapatmaya karar verdiği anlamına geliyor. Büyük SUV’lara karşı inatçı bir …

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

Bankada parası olan ve kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor! Faizler ne zaman düşecek?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin çok altında gelmesiyle birlikte gözler faizlere çevrildi. Bankalarda kredi ve mevduat faizlerinde ufak çaplı değişimler dikkat çekiyor. Peki faizler düşecek mi? Merkez Bankası’nın temmuz ayı toplantısı için öngörüler neler? İşte detaylar…