Cengiz, karışıklığı fırsat bildi, yeni maden izni istedi

Cengiz Holding, Eskişehir’de Maden Arama Projesi İçin Çevre Etki Değerlendirmesi Onayı Bekliyor

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarına yapılan operasyonu konuşurken, Cengiz Holding işleri fırsata çevirdi.

Cengiz Holding, Eskişehir’in Mihalgazi ve Tepebaşı bölgesinde maden arama projeleri için harekete geçti. Ancak Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu büyük eksikliklerle hazırlandı ve Çevre Bakanlığı’nın onayına sunuldu.

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

Cengiz Holding’in şirketi Eti Bakır A.Ş., Eskişehir’de siyanürle altın ve gümüş arama çalışmaları yapmak istedi. Ancak bölgedeki Sakarya Nehri’nin su kaynaklarına zarar vereceği gerekçesiyle halk karşı çıkıyor ve sürekli olarak tepki gösteriyor.

Haberlere göre, ÇED raporu eksiklerine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunuldu ve şimdi onay bekleniyor.

DURDURMA KARARI YETERLİ DEĞİL

9 Nisan’da Ankara’da yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında, eksiklikler nedeniyle projeye durdurma kararı çıktı. Bakanlığın nihai kararı ise henüz açıklanmadı.

Çevre örgütleri ve yöre halkı, verimli arazilerin yok olmasından endişe duyuyor ve projeye karşı eylemlerine devam ediyor.

Şu ana kadar alınan durdurma kararı, projenin tamamen durdurulmadığını gösteriyor.

542 HEKTARLIK ORMAN TEHLİKE ALTINDA

Cengiz Holding, 713 hektarlık alanda altın ve gümüş arama çalışmaları yapmayı planlıyor ve bu proje için 4,5 milyar TL harcamayı öngörüyor. Ancak siyanürlü yığın liçi yöntemi ile yapılacak olan işletmecilik, 542 hektarlık orman alanını yok edecek. Ayrıca projenin yapılacağı alanda 1. derece ve 3. derece sit alanları da bulunuyor.

Related Posts

Türkiye ile BM arasında imzalar atıldı: Ankara’da ofis açılması konusunda anlaşmaya varıldı

Türkiye ile UNRWA arasında Ankara’da ofis açılmasına yönelik anlaşma imzalandı. Anlaşma, Türkiye’nin UNRWA’ya verdiği siyasi ve mali desteğin güçlendirilmesini hedefliyor. Yeni ofisle, Türkiye ve UNRWA arasındaki işbirliğinin derinleşmesi ve Filistinli mültecilere yönelik hizmetlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Golf oynarken bir telefon geldi, apar topar helikoptere bindi, kararı havadayken aldı: Gizli görüşmede ne konuşuldu? | Dünyayı sarsan kararın perde arkası

Dünya günlerdir diken üstünde İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından başlayan savaşı takip ediyor. ABD’nin dün sabaha karşı B-2 bombardıman uçaklarıyla İran’daki üç nükleer tesisi vurması savaşı yeni bir aşamaya taşıdı. ABD’nin en önemli gazetelerinden The Wall Street Journal, bugün Başkan Donald Trump’ın İran’ı vurma kararının arka planını ve bombardımandan önceki son saatlerde yaşananları manşetine taşıdı. Gazete Beyaz Saray’da kapalı kapılar ardında konuşulanları ve Washington’daki kulisleri gün yüzüne çıkardı.

İsrail ordusu duyurdu: Bender Abbas Deniz Üssü’nde İHA depoları imha edildi

İsrail ordusu, İran’ın güneyindeki Bender Abbas kentine hava saldırıları düzenlediğini iddia etti. Yapılan açıklamada İHA depolarının yanı sıra silah depolarının da vurulduğu belirtildi.

Polis bile şaştı kaldı: Değeri dudak uçuklattı

Kütahya’da polisin durdurduğu araçta yapılan aramada; 7,15 gram dünyanın en pahalı kimyasalı olarak bilinen ve altın aramada da kullanılan kaliforniyum (radyoaktif element) maddesi ele geçirildi. Maddenin toplam değerinin yaklaşık 70 milyon dolar olduğu öğrenildi.

İsrail savaşa milyarlarca dolar harcıyor… Günlük maliyet 200 milyon dolara çıkabiliyor

AMERİKAN Wall Street Journal gazetesi, İran’la çatışmanın İsrail’e ne kadar pahalıya mal olduğunu aktardığı analizde İran’daki hedefleri vurmak için binlerce kilometre uçan F-35 jetlerinden İran’ın füzelerini engellemeye çalışan savunma sisteminin önleme füzelerine kadar maliyetleri ortaya koydu.

Genelgeyle hak erozyonu: Miras masasında ‘eşitlik gölgesine’ kadın örgütleri ve barodan uyarı

Genelgeyle hak erozyonu: Miras masasında ‘eşitlik gölgesine’ kadın örgütleri ve barodan uyarı