Grip hastalarının yaptığı en büyük hata: “Virüslerde işe yaramıyor”

Şu anda grip vakalarında zirve yaşanıyor, ancak virüs bulaşması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda birçok kişi yeterli bilgiye sahip değil. Enfeksiyon önleme uzmanı ve Baş Sağlık Müfettişi Dr. Paweł Grzesiowski, grip hastalarının yapabileceği en büyük hata konusunda uyarılarda bulunuyor. 

fakt’da yer alan habere göre Dr. Paweł Grzesiowski, grip vakalarının havaların soğumasıyla en yüksek seviyeye ulaşacağını ifade ederken gripteki düşüşün ancak mart ayında gerçekleşeceğini belirtti. 

Uzman, bu yılki vaka sayılarının geçen yıla göre 3-4 kat daha fazla olduğunu vurgulayarak, bu artışın sağlık sistemini, özellikle hastane acil servislerini, çocuk ve dahiliye bölümlerini aşırı yükleyebileceğini ifade etti.

Ne yazık ki, grip olan birçok kişi işe gitmeye veya arkadaşlarını ziyaret etmeye devam ediyor, bu da virüsün daha fazla kişiye bulaşmasına ve salgının yayılmasına neden oluyor. 

Bu nedenle, enfeksiyon belirtileri gösteren kişilerin evde kalması büyük önem taşıyor. Testler mevcut olmasına rağmen, birçok kişi bunları yaptırmamayı tercih ediyor, bu da antiviral ilaç reçete edilmesinin önünü tıkıyor. 

Grip hastalarının antibiyotik kullanması ise durumu daha da kötüleştiriyor. Antibiyotikler, virüsler üzerinde etkili olmadığı gibi, mikrobiyomu bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. 

Ayrıca, grip hastalarının daha fazla sıvı tüketmesi gerektiği unutuluyor; bu da susuzluğa, böbrek yetmezliğine, kanın koyulaşmasına ve en sonunda tromboza ve felce yol açabilir.

Related Posts

Günde 1-3 fincan kahve içen kadınlar için çarpıcı araştırma sonucu

Yapılan yeni bir araştırma, kahve içmenin sağlıklı yaşlanmaya katkı sağlayabileceğini ortaya koydu.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!