SGK’dan yemek kartlarıyla ilgili düzenleme: İşçi ve işvereni nasıl etkileyecek?

SGK Priminden Yemek Kartları Tamamen Muaf!

31 Aralık 2024 tarihinde yayımlanan SGK 2024/17 sayılı genelgeye göre, yemek kartları SGK priminden tamamen muaf tutuldu.

Bu düzenleme ile yemek kartları, kullanım alanlarında bir değişiklik olmaksızın prim yükümlülüğünden tamamen muaf hale gelirken, sadece nakit yardımlar ve her yerde geçerli kartlarla yapılan yemek yardımlarına 2025 yılında 158 liraya kadar istisna uygulanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pluxee Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Koray Bozkurt, SGK tarafından yayınlanan son genelgeyle çalışanlarına yemek kartıyla ayni yardım yapmak isteyen işverenlerin artık prim ödemeyeceğinin kesinleştiğini belirterek, “Danıştay tarafından iptal edilen SGK’nın 2022 tarihli genelgesindeki ayni yemek yardımlarından prim alınmasından yeni genelgeyle vazgeçildi” değerlendirmesinde bulundu.

‘YEMEK YARDIMLARININ ARTMASINDA TEŞVİK OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ’

Bu genelgeyle yerleşik uygulamaya dönüş yapıldığını aktaran Bozkurt, “Bu durumun kesinleşmesinin de çalışanlara yapılan yemek yardımlarının artmasında önemli teşvik olacağını düşünüyoruz. Örneğin, 2025 yılında çalışanına günlük 300 lira tutarında yemek desteğini nakit yerine yemek kartı bakiyesi olarak veren 100 çalışanlı bir firma, 264 lira gelir vergisi istisnasının yanı sıra sınırsız SGK prim istisnası ve yüzde 10 indirilebilir KDV avantajıyla yıllık 3,52 milyon lira tutarında tasarruf sağlayabilir hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

81 İLDE BİNLERCE İŞLETMEDE KULLANILIYOR

Yemek kartlarının hem işveren hem de kamu için avantajının arttığını vurgulayan Bozkurt, yemek kartlarının 81 ilde binlerce küçük işletmede kullanıldığını ve bu işletmelerde ciddi iş hacmi yarattığını dile getirdi.

Ayrıca tüm ödeme süreçleri dijital olduğundan dolayı yemek kartlarının kamu için şeffaf ve geriye dönük, kontrol edilebilir bir sistem sunduğuna işaret eden Bozkurt, “Bu sistem sayesinde Pluxee, KDV’yi işverenden peşinen tahsil edip kullanıcının restoranda harcamasını beklemeden devlete ödüyor. Böylece hem işveren hem de kamu nezdinde nakde göre çok daha avantajlı seçenek oluyor” değerlendirmesini yaptı.

Related Posts

Deprem bölgesinde istihdam tüm sektörlerde afet öncesindeki seviyeyi aştı

Deprem bölgesindeki 11 il ile Mersin, Bingöl ve Tunceli dahil edildiğinde, istihdam tüm sektörlerde afet öncesi seviyeyi aştı.

AKP’den “faizsiz finans sisteminin içselleştirilmesi” planı: İslam Dünyası Gayrimenkul Borsası kurulacak

AKP’den “faizsiz finans sisteminin içselleştirilmesi” planı: İslam Dünyası Gayrimenkul Borsası kurulacak

Merkez Bankası anketiyle değişti: 6 aylık enflasyon farkı hesaplandı, memur ve emekli zammı için yeni oran ortaya çıktı

Temmuz ayında milyonlarca memur ve emekli için yapılacak maaş zammı netleşmeye başladı. 5 aylık enflasyon farkı sonrası gözler haziran verilerine çevrilmişti. Merkez Bankası anketine göre tahmini enflasyonla birlikte 6 aylık fark belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 16.95, memurlar ise yüzde 15.84 zam alacak.

TCMB son anketi yayımladı! İşte dolar ve enflasyon beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) yıl sonu artış beklentisi yüzde 30,35’ten 29,86’ya geriledi.

Hazine yarın iki ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

İşte bütün ayrıntılarıyla yeni çiftçi destekleme modeli! Uzman isim açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, destekleme sistemini değiştirdi. Artık ton başına değil, dekar başına ödeme yapılacak. Yeni sistemin ayrıntılarını tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım kendi Youtube kanalından yaptığı yayınla açıkladı. Bayramdan önce Toprak …