Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Çocukların Teknolojik Cihaz Kullanımı Ebeveynler Tarafından Kontrol Edilmeli

Uzmanlara göre, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların teknolojik cihazlarla geçirdikleri sürelerin ebeveynler tarafından kontrol edilmesi önem taşıyor. Bu dönemde ailelere, evlatlarıyla daha fazla vakit geçirme öneriliyor. Yaz tatilinde çocukların evde daha fazla zaman geçirmesiyle birlikte ekran başında geçirdikleri süre de artıyor.

Çocuklar, teknolojik cihazlar, sosyal medya ve dijital oyunlarla giderek daha fazla vakit geçirirken, bu durum bağımlılık riskini beraberinde getiriyor. Özellikle sosyal medya içeriklerinin çocukların gelişimine olan etkilerine dikkat çekiliyor.

“Yaş gruplarına göre Sınır Belirlemek Önemli”

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arzu Yükselen, çocukların teknoloji kullanımının kaçınılmaz olduğunu vurguluyor. Yaş gruplarına göre farklı yaklaşım gerektiğine dikkat çeken Yükselen, özellikle okul çağı ve ergenlik döneminde sınırların belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Ebeveynlerin çocuklarına model olmaları gerektiğini belirten Yükselen, çocukların sosyal medya içeriklerine olan bağımlılıklarına dikkat çekiyor. Ebeveynlerin çocuklarıyla etkileşimli aktiviteler yaparak doğru model olmalarının önemine vurgu yapıyor.

“Sosyal Medya Kullanımı Kontrollü Olmalı”

İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Başak Gezmen, sosyal medya kullanımının süreden çok, kullanım biçiminin önemli olduğunu vurgulayarak, doğru kullanıldığında faydalı olabileceğini belirtiyor. Aşırı sosyal medya kullanımının çocukların günlük hayat aktivitelerine olumsuz etkileri olduğuna dikkat çeken Gezmen, ebeveynlerin çocuklarına bu konuda rehberlik etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

Gezmen, çocukların sosyal medya içeriklerine bağımlı hale gelmelerinin ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, ailelerin çocuklarıyla daha fazla etkileşimde bulunmalarını ve açık alanlarda vakit geçirmelerini öneriyor. Sosyal medyanın olumsuz etkilerine karşı çocukların korunması gerektiğini vurguluyor.

Çocukların doğru şekilde teknoloji kullanımını teşvik etmenin önemine değinen uzmanlar, ailelerin çocuklarına model olmaları gerektiğini unutmamaları gerektiğini ifade ediyor. Ailelerin, çocuklarıyla beraber vakit geçirerek onların doğru teknoloji kullanım alışkanlıklarını geliştirmelerinin önemine dikkat çekiliyor.

Related Posts

İSTAHED’den Sağlık Bakan Yardımcısına yanıt: Tükenmişliğimizi övünç vesilesi yapamazsınız

İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin, “Hekimlerimiz OECD ortalamasının iki katı hasta bakıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Günde 1-3 fincan kahve içen kadınlar için çarpıcı araştırma sonucu

Yapılan yeni bir araştırma, kahve içmenin sağlıklı yaşlanmaya katkı sağlayabileceğini ortaya koydu.

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

ABD’de BionTech aşılarına ‘Genç erkeklerde kalp hasarı riski oluşturabilir’ uyarısı eklenecek

Gözdeki değişim ihmal edilmemeli: Uzmanı ise bu belirtilere dikkat çekti

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ve göz sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.