Hastalıktan korunuyor, sağlıkla büyüyorlar! Bebeğin bağışıklığını güçlendiren 4 öneri

Bebeğinizin Bağışıklığını Güçlendiren 4 Öneri

1- Bebeğinize Anne Sütü Verin

Özellikle ilk 6 ay olmak üzere bebeğin ilk 24 ay boyunca anne sütü alması bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıkların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur. Anne sütü, bebeğin gelişimine ve büyümesine destek olan birçok besin maddesini içerir. Aynı zamanda antikorlar olarak bilinen koruyucu maddeler ile bebeğin sağlığını korur.

2- Ek Gıdaya Geçiş Sürecini Doğru Yönetin

Bebeğin ilk 6 ay sonrasında ek gıdaya başlanırken şeker içeren besinlerden kaçınılmalı ve beslenme dengeli olmalıdır. Bebeğin ideal kilosuna ulaşması, kilolu olması anlamına gelmez. Yeşil sebzeler, balık, kuru baklagiller gibi besinler tüketilmeli ve beslenme düzenine dikkat edilmelidir.

3- Bebeğin Uyku Düzenine Özen Gösterin

Bebeği sırt üstü pozisyonda uyutarak uygun yatakta uyumasını sağlayın. Bebeklerin uyku düzeni, büyüme ve bağışıklık sistemi için önemlidir. Doğru saatlerde uyuması, sağlıklı bir gelişim için gereklidir.

4- Aşı Takvimine Uyun

Bebeklerin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, aşı takvimine uyulması önemlidir. Özellikle rotavirüs ve menenjit gibi hastalıklara karşı aşılar düzenli olarak yapılmalıdır. Aşılar, bebeğin sağlığı için önemli bir koruyucudur.

Related Posts

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

İş Bırakan Aile Hekimleri Hakkında Yargı Kararı

İş bırakan aile hekimleri hakkında yargı önemli bir karar verdi. Türk Tabipler Birliği karar hakkında açıklama yaptı. 

KKTC’ye 320 Yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi Yapılacak

KKTC’ye 320 yataklı Lefkoşa Devlet Hastanesi yapılacak. Kuzey Kıbrıs son günlerde inşaat ve sağlık yatırımları ile gündemde.

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Konyaspor Galatasaray maçı neden başlamadı?

Konyaspor- Galatasaray maçının VAR hakemi Polonyalı Piotr Lasyk oldu. AVAR’da ise Deniz Caner Özaral yer alacak. Karşılaşmanın orta hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacaktı. Ancak taşikardi rahatsızlığı nedeniyle maçı 4. hakem yönetecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir